intervju

BEZ DLAKE NA JEZIKU | Intervju Makarske kronike s Dijanom Ščepanović

Makarska kronika 19. veljače 2019. na čak četiri stranice objavila je veliki intervju s Dijanom Ščepanović, direktoricom Poduzetničkog centra Aktiva, u kojem govori o izradi strategija općine Gradac, ali i ključnim problemima s kojima se jedinice lokalne samouprave susreću danas.

“Općina Gradac napokon će dobiti svoju strategiju razvoja i ne bi to bila neka vijest – jer općine i gradovi istu su bili već dužni donijeti – da nisu to odlučili učiniti na malo drugačiji i studiozniji način. Uključivši 150-ak žitelja općine u anketu (priliku su imali svi stanovnici!) i nekoliko fokus grupa s po desetak ljudi s područja turizma, ugostiteljstva i poduzetništva.

Demokratska metoda, gdje se nije išlo na puko ispunjavanje forme, nego se ipak ciljalo na kvalitetan sadržaj, nije preveć uobičajena u Dalmaciji. Kaže nam to Dijana Ščepanović, direktorica Poduzetničkog centra “Aktiva”, koja izrađuje strategiju za općinu Gradac i s kojom smo, zbog njezine otvorenosti i činjenice da uistinu ima što reći, članak o strategiji pretvorili u intervju.”

CIJELI INTERVJU MOŽETE PROČITATI OVDJE

Related Posts