Gotovo milijun kuna za promociju ribarstva, brodogradnje i pomorstva u Sutivanu, Milni i Postirima!

Upravni odbor Lokalne akcijske grupe u ribarstvu ˝Brač˝ odobrio je sve projekte koje smo prijavili na natječaj u okviru Mjere 2.2 ˝Poticanje društvenih, kulturnih, gospodarskih, obrazovnih, stručnih i drugih sadržaja,događanja i aktivnosti valorizacije, očuvanja i održivog korištenja resursne osnove društva, gospodarstva,okoliša, bioraznolikosti i prirodnih vrijednosti prostora˝! Ukupna vrijednost svih projekata je 924.215,06 HRK.

S ponosom predstavljamo odobrene projekte:

FANTAŽIJA O´RIBE – PROMOCIJA RIBARSTVA I RIBLJIH PROIZVODA | TZO Sutivan 

Projekt se odnosi na tematiku života ribara u malom dalmatinskom mistu, provodi se u naredne dvije godine i to na način da se po svakoj godini organiziraju 4 ribarska festivala, 6 ribarskih večeri, uz popratne sadržaje van sezone. Izradit će se kuharica tradicionalnih bračkih ribljih jela, održavat će se degustacije nekih od navedenih jela dok će tijekom godine biti organizirane tematske ribarske večeri, fokusirane na promociju određenih riblhih proizvoda. Van sezone će se pažnja posvetiti izradi kuharice, edukaciji lokalnih ugostitelja i budućih ugostitelja, kao i prijenosu znanja djeci – o ribama, o važnosti ribe u prehrani i slično.

NAUKA I LAVURA O STIVANSKOM BRODOVLJU | TZO Sutivan

Projektom se valorizira i u funkciju stavlja postojeća resursna osnova općine Sutivan u kontekstu maritimne baštine te potiče interes djece i mladih za brodarstvo i s tim povezane sadržaje.

MILLE NAVES, MILLE FABULAE | TZO Milna

Projektom se revitalizira mala drvena brodogradnja na području općine Milna te znanja, predaje i legende o milnarskoj maritimnoj baštini, kao i o tehnikama i alatima izrade brodova koje se prenose na buduće generacije potencijalnih graditelja.

S RIBOM MOGU SVE | Osnovna škola Postira i Srednja škola Brač

Ovim se projektom potiče povećanje konzumacije ribljih proizvoda i uvođenje istih u jelovnik osnovne škole Vladimir Nazor u Postirima, kroz unutarsektorsku suradnju sa Srednjom školom Brač, predavanja i kulinarske radionice, te aktivnosti promocije tradicionalnih i suvremenih ribljih recepata.

Čestitamo svima uključenima u pripremu projekata, zahvaljujemo se na ukazanom povjerenju i suradnji, te se veselimo brojnim događanjima koja nas očekuju u naredne dvije godine!

 

Related Posts