Kreće projekt brige za starije i nemoćne u općini Pučišća!

Danas je u Zagrebu potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena u općini Pučišća“, čime je i službeno otpočela provedba još jednog bračkog projekta pružanja podrške starijim i/ili nemoćnim osobama!

Projekt ukupne vrijednosti 443.115,00 HRK za cilj ima omogućiti zapošljavanje žena s nižom i srednjom razinom obrazovanja te povećati razinu kvalitete života krajnjih korisnika iz Pučišća, Gornjeg Humca, Pražnica. Ciljevi će se ostvariti zapošljavanjem 9 prethodno nezaposlenih žena na 6 mjeseci, od kojih će svaka brinuti o najmanje 6 osoba koje su stare i/ili nemoćne. Na taj način, 54 osobe će dobiti kvalitetnu skrb u vlastitom domu (pomoć u obavljanju svakodnevnih životnih potreba – kuhanje, čišćenje, druženje, razgovor i druge aktivnosti, sukladno potrebama).

Veselimo se provedbi i ovog projekta, prvog u suradnji s Općinom Pučišća! U narednim tjednima očekujemo raspisivanje natječaja za zapošljavanje te javnog poziva za korisnike. Ukoliko ste zainteresirani za sudjelovanju u projektu, slobodno nas kontaktirajte na mail pc.aktiva@gmail.com!

Projekt je sufinancirala Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda.

 

Related Posts