Ponovno solari za obiteljske kuće!

FZOEU je ponovno raspisao javni poziv namijenjen sufinanciranju ugradnje fotonaponskih elektrana za vlastitu potrošnju na krovovima postojećih obiteljskih kuća ili na postojećim pomoćnim građevinama uz obiteljsku kuću. Važno je napomenuti da se mora raditi o obiteljskoj kući, što znači da ona ima najviše 3 stambene jedinice ili više ako pritom građevinska bruto površina iznosi manje od 600 metara kvadratnih. Dodatni uvjet je da prijavitelj može biti isključivo fizička osoba – vlasnik obiteljske kuće koji ima prijavljeno prebivalište na adresi ugradnje elektrane.

Ukoliko se u obiteljskoj kući obavlja gospodarska djelatnost, primjerice iznajmljivanje apartmana, nije moguće ostvariti pravo na sufinanciranje.

Detalje poziva moguće je provjeriti na poveznici.

 

Rokovi za prijavu

  • ovaj poziv je otvoren do kraja 2023. godine ili do iskorištenja predviđenih sredstava. Da bi se podnio zahtjev potrebno je da je elektrana ugrađena i puštena u pogon tijekom 2023. godine

 

Intenzitet potpore

  • do 50% opravdanih troškova projekta, odnosno do iznosa od 600 eura po kW nazivne snage elektrane

 

Financiranje ugradnje sustava obnovljivih izvora energije biti će nastavljeno u 2024. godini putem Programa za energetsku obnovu obiteljskih kuća za koji još nisu objavljeni detaljni uvjeti, no poznato je kako će postotak sufinanciranja i dalje iznositi 50%.

 

 

Related Posts