Završen još jedan brački projekt brige za starije i/ili nemoćne

U nedjelju, 25. lipnja završava još jedan projekt pružanja pomoći starijim i nemoćnim osobama s područja Općine Selca –  projekt “Zaželi – program zapošljavanja žena u općini Selca 2”. Nastavak je to, premda nešto kraći, sjajno prihvaćenog prvog projekta pomoći starijima i/ili nemoćnima s područja općine Selca i pripadajućih naselja. Kroz dva ciklusa, i ukupno 24 mjeseca provedbe, potporu je primilo čak 86 osoba, odnosno svaka deveta osoba starija od 65 godina, a s područja Selca, Povlja, Sumartina, Novog Sela ili Selačkih zaseoka.

Mnogi od sudionika projekata sudjelovali su u obje faze te istaknuli svoje zadovoljstvo nastavkom jednog ovako prijeko potrebnog projekta na Braču. Podsjetimo, ovim projektom zaposleno je 10 žena s najviše završenom srednjom školom, s područja Općine Selca kako bi se brinule za najmanje 60 krajnjih korisnika: osoba starije životne dobi ili nemoćnih osoba.

Iako u opisu radnog mjesta zaposlenicama stoji popriličan popis obveza, najveću potrebu korisnici su iskazali za socijalnim kontaktom – podrškom kroz razgovor, druženje, komunikaciju. Iskustva zaposlenica, od kojih se većina ponovo zaposlila na istom projektu, ukazuju i na drugu dimenziju jednako važnu za uspješnu provedbu ovakvih projekata, a to je količina emocionalnog rada uključenog u pružanje usluga starijim i/ili nemoćnim osobama. Mnoge od njih, kontakte sa korisnicima nastavile su i nakon završetka projekata, jer je potreba za njihovim uslugama velika i neprekinuta. Zato, nadaju se i zaposlenice i korisnici i Općina Selca, novi ciklus programa Zaželi omogućit će dugoročnije zapošljavanje i pružanje usluga.

Projekt “Zaželi – programa zapošljavanja žena u Općini Selca 2” sufinancirala je Europska Unija iz Europskog socijalnog fonda. 

Related Posts