Želite li se brinuti za starije i nemoćne u općini Selca?

Općina Selca u suradnji s HZZ i Centrom za socijalnu skrb želi pokrenuti na svom području program pomoći starijim i nemoćnim osobama. No, kako bi to mogli napraviti, važno nam je znati postoje li na području općine zainteresirane nezaposlene žene koje bi se uključile u projekt.

UVJETI | U projektu mogu sudjelovati ezaposlene žene s najviše završenim srednjoškolskim obrazovanjem1 koje su prijavljene u evidenciju nezaposlenih HZZ-a.

CILJ PROJEKTA | Zapošljavanje žena pripadnica ranjivih skupina s ciljem pružanja podrške starijim osobama i osobama s invaliditetom ili nepovoljnom položaju, a koje žive u teško dostupnim i slabije naseljenim mjestima kroz programe zapošljavanja u lokalnoj zajednici.

Namjera prijavitelja je zapošljavanje minimalno 10 žena pripadnica ciljanih skupina u periodu od 24 mjeseca koje će svojim radom i aktivnostima poboljšati kvalitetu krajnjim korisnicima kroz:

–           pomoć u dostavi namirnica, u pripremi obroka u kućanstvima krajnjih korisnika, u održavanju čistoće stambenog prostora /domova krajnjih korisnika;

–           pomoć pri oblačenju i svlačenju, briga o higijeni;

–           pomoć u posredovanju u ostvarivanju raznih prava (dostava lijekova, plaćanje računa, dostava pomagala i sl…);

–           pomoć u socijalnoj integraciji, pružanje podrške krajnjim korisnicima kroz razgovore i druženje te uključivanje u društvo, pratnju i pomoć u raznim društvenim aktivnostima.

–           Svaka žena skrbiti će minimalno o četiri starije osobe i osobe u nepovoljnom položaju.

–           Ženama iz ciljane skupine omogućit će se povećanje znanja i vještina potrebnih na tržištu rada kroz dodatno obrazovanje/osposobljavanje u cilju povećanja njihove zapošljivosti.

Kako bi uspješno krenuli u apliciranje i realizaciju projekta pozivamo sve ciljane skupine (žene koje bi provodile program), se na bilo koji način jave općini Selca, osobno, mailom, poštom ili na broj telefona 091/1915-429.

 

Related Posts